PARALLAX JUSTERING

Ikke forveksle parallaxjustering med fokus på kikkerten. Når parallax er justert, avbryter den så mye parallax som mulig mellom reticle og målet for å gi deg best mulig sjanse til å treffe målet. Hva pokker er parallax?

Parallax er begrepet som beskriver forskjellen i vinkler mellom objekter som ses nært og de som sett langt unna. Når du ser på telefonpoler forbi på siden av veien, ser de som er nærmest din bil fram veldig fort, mens de langt unna ser ut til å gå veldig sakte. Den forskjellen skyldes parallax.

De fleste kikkerter har parallax (også kaldt AO)  justering av objektivet.

 

Det store valgfrie sidehjulet på dette Leapers-området gjør parallaxjustering enkelt!

 

Reticlet i ditt kikkertsikte er som en telefonpole som er veldig nært. Hvis du flytter hodet på aksen mens du ser målet gjennom kikkerten, er det sannsynligvis mulig å se reticlet flytte seg mot målet. Det påvirkes hvor du oppfatter målet i siktet, og det påvirker nøyaktigheten din. Parallax korreksjon reduserer dette fenomenet i størst mulig grad.

 

For å bruke en parallaxring, hvilke mange rulleprodusenter kaller en AO (for justerbar objektiv) ring, snu ringen til målet ser skarpt ut i omfanget. Den sanne avstanden til målet kan ikke alltid være enig med tallene etset på parallaxringen av kikkerten, men omfanget justeres når bildet er skarpest.

 

Noen nyere kikkerter har nå parallaxringen på tårnet med vind- og høydeknottene. Det fungerer på samme måte; Den eneste forskjellen er plasseringen.

 

Hvordan velge en kikkert?

Å velge et kikkertsikte er ikke lett for noen. Det synes alltid å være en annen modell som har noen funksjoner du vil ha, men kan ikke komme på den modellen du velger. Det er fordi et kikkertsikte er fullt av kompromisser.

Hvis du har råd til en, kjøp hver gang en variabel effekt. På lav effekt vil det være lyst og med høy effekt er det lettere å se et godt opplyst mål.

Jegere trenger mindre kraft enn målskyttere. Levende mål beveger seg og et bredt synsfelt er viktig hvis du vil se dem gjennom en kikkert. Lavdrevne kikkerter har det bredeste synsfeltet. En 4-12 effektomfang er omtrent perfekt.

Hvis du har en kraftig rifle, få et sikte som kan ta toveis rekyl. Og få en kikkert montasje som har en positiv rekyl stopp for å hindre slippe. Ingen klemfester vil holde opp til vedvarende rekyl.

Sørg for at kikkertsiktet du velger, kan monteres på din luftvåpen med rekkeviddene. Du har tenkt å bruke. Vårpistoler er ofte bestemmende om kikkerten. https://www.kikkertsalg.no

Hvis du ikke er sikker på hvilken reticle du vil velge, husk at det er vanskelig å gå galt med

En tosidig. Resten av kikkertsiktet vil komme som du får erfaring med det som er tilgjengelig. Siden ingen kikkerten kan gjøre alt, er det beste valget de funksjonene du vet du.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *